E-book op je E-reader zetten

Het vinden en vervolgens downloaden van de Gratis E-books is uiteraard pas stap 1. Het PDF of EPUB formaat E-book staat momenteel op je PC of laptop en deze moet als leesbaar document op je E-reader komen te staan zodat je ook daadwerkelijk kan gaan beginnen met lezen. Dus hoe zet je een E-book op je E-reader? Gelukkig zijn hier verschillende mogelijkheden voor, waarbij de beste opties hieronder stap-voor-stap uitleggen.

Stap 1: Download je E-book

Er zijn verschillende manier hoe je een E-book kan downloaden en waar dit kan. Kijk hiervoor op de homepage om de mogelijkheden te zien.

Stap 2: Sla je E-book document op in een folder op je laptop of PC
Zodra je download gereed is, sla je deze op in een folder op je laptop/PC zodat je deze makkelijk terug kunt vinden. Wanneer je veel E-books downloadt, raden we aan om deze verder te organiseren op bijvoorbeeld genre, auteur of jaar van uitgave.

Stap 3 (optioneel): PDF document omzetten naar EPUB formaat
Deze stap is optioneel wanneer je een PDF document hebt gedownload. We raden namelijk aan om dit te converteren naar EPUB bestand. De reden hiervoor is dat PDF bestanden minder goed worden weergegeven op je E-reader. De tekst is vaak te klein en de plaatsingen van tekst en plaatjes lijken niet helemaal te kloppen. Daarom raden we aan om deze PDF naar EPUB  converter te gebruiken. Deze is makkelijk in gebruikt en werkt perfect!

Stap 4: Download het E-book management programma “Calibre”
Nu het voorbereidend werk is gedaan, is het tijd om het E-book op je E-reader te gaan zetten. Hier hebben we echter een programma voor nodig om dit te doen. We adviseren daarom om het E-book management programma “Calibre” te downloaden en te gebruiken voor de volgende stappen. De officiële webiste van deze software, vind je HIER.

Doorloop vervolgens alle stappen om Calibre te installeren en ga vervolgens verder met stap 5.

Stap 5: Open Calibre en koppel je E-reader aan je laptop/PC
Open Calibre en stel vast dat je de volgende pagina ziet:

Calibre E-reader managementsoftwareKoppel vervolgens je E-reader aan je PC/Laptop. In veel gevallen heb je hier nog een micro-USB voor nodig die de E-reader in gaat en de USB kant in je PC/Laptop. Het Calibre systeem herkent vervolgens de E-reader en je bent klaar om naar stap 6 te gaan.

Stap 6: Voeg je E-book toe aan de lijst en stuur naar je E-reader

Stap 7: Ontkoppel je E-reader van je laptop/pc en begin met lezen